Team Midtøsten

Team Midtøsten
Team Midtøsten

søndag 18. november 2012

Det Hellige Land

Hei, det er på tide å gi dere en liten oppdatering på hvordan det går i forhold til situasjonen som har oppstått de siste dagene. Som dere sikkert har fått med dere så har konflikten mellom Gaza og Israel eskalert veldig i den siste tiden. At Hamas (regjeringen i Gaza, som er ansett som en terroristorganisasjon) sender raketter inn i Israel er ikke noe nytt, men etter IDF (Israel Defence Foreces) gikk inn å drepte en av lederne i Hamas, har det eskalert. På fredag sendte Hamas to raketter, en med retning Tel Aviv, Israel nest-største by og en i rettning Jerusalem Israels største by, ingen av rakettene traff målet sine men det er fortsatt veldig alvorlig. Dette tror jeg er første gang på 20 år at de har prøvd å bombe Jerusalem. I går har Hamas sendt enda en rakett mot Tel Aviv, som ble avverget av et rakettskjold. I natt bombet IDF hovedkvarteret til Hamas og 29 palestinere skal ha blitt drept. Israel har også mobilisert 75 000 soldater, som står klare til å gå inn i Gaza.

Her i Betlehem er det forholdsvis rolig, Stian og meg (Benjamin) bor bare noen få kilometer unna en av checkpointene (grenseovergangene) hvor det var opptøyer på fredag kveld. Vi hadde fått beskjed om og holde oss innendørs den kvelden av vår mentor. Da vi kjørte gjennom tidligere den dagen kunne vi se mange Politibiler og flere ti-talls politimenn, med maskingevær og tåregass. Vi holdt oss inne men kunne høre smell vi tror var skudd og flere ambulanser kjørte fort forbi huset vårt i fullutrykkning, senere på kvelden hørte vi at en gjeng palestinere gikk i gatene som ropte og skrek. Vi holdt oss inne og holdt roen.

I går var meg og Stian i Jerusalem, vi tok bussen for første gang og det var en ny opplevesle. for det første så kostet en billet fra Betlehem til Jerusalem 7,30 shekils noe som tilsvarer rundt 11-12 kr. Bussjåføren satt og røykte og pratet i telefonen mens han kjørte, men det mest uvanlige var når vi kom til checkpointen, og to soldater med maskingevær dinglende fra skuldra kom inn for å sjekke passene våre.  Vi fikk en annen opplevelse i går når vi var i Jerusalem og en jødisk familie kom bort til å spurte hva den alarmen som gikk i går. De hadde ikke fått skjønt at det var bombealarmen som hadde gått, og siden det var Sabbat så kunne de ikke skru på radioen heller.

Men vi har det greit her nede, tross uroen som rår over landet. Vi har hatt en del kontakt med Karin som er læreren vår hjemme på Bibelskolen, og hvis situasjonen forverrer seg og at det blir for farlig å være i Betlehem og Jerusalem så kan det hende vi blir flyttet til Haifa i noen dager. Haifa ligger nord i Israel og utenfor rekkevidde av rakettene fra Gaza. Men i går skal den Arabiske Ligaen holde møte om hvordan de skal reagere på alle opperasjonene Israel har gjort i Gaza, og hvis de velger å blande seg inn vil vi sannsynligvis bli sendt ut av landet. Men vi holder roen og har det greit her nede i det "Hellige land".
Be gjerne for situasjonen og alle de som blir rammet spesielt menneskene i Gaza

- Benjamin

1 kommentar:

  1. Jeg finner det ganske utrolig at noen velger å:
    1. tro på alt det oppspinnet som står i bibelen
    2. dersom det finnes en gud, hvilket det ikke finnes et eneste konkret bevis, så er det en gud som oppfordrer til etnisk rensning, blind slavisk tilbedelse. som befaler mennesker å egenhendig slakte sitt barn som offer for så i siste øyeblikk å ombestemme seg. jeg ville tro at en gud ikke trenger denne konstante nesegruse beundringen.
    3. Støtter opp om en okkupasjon som har tvunget milionar av mennesker til å leve i en fangeleir. spesielt av et folk som selv har måttet gjennomgå de forferdligste lidelser.

    SvarSlett