Team Midtøsten

Team Midtøsten
Team Midtøsten

lørdag 1. desember 2012

It's beginning to look alot like christmas

I dag startet vi dagen med Amerikansk julemarked. Det var på et hotell her i Jerusalem, så alle fire reiste på dette sammen med Ingjerd og Karin. Det var et veldig lite julemarked, men Hanne og Kristine fant litt julepynt så de kan pynte opp litt på rommet sitt. Man må benytte sjansen når man finner litt julepynt. For her er det Hanuka som gjelder, og ikke julen.

Etter julemarkede tok Hanne og Kristine med seg guttene inn i gamlebyen. På lørdager er det meste stengt i Jerusalem, og det er veldig stille i gatene. Men i gamlebyen var det ikke stengt og slett ikke stille. Der var det yrene liv og veldig god stemning. I gamlebyen for du tak i alleslags mulige suvernier. Vi handlet litt, og fikk testet pruteegenskapene våre. Alle ville gi oss en helt spessiell pris, siden vi var så vakre.
Har man behov for komplemanger en dag, er det bare å ta en tur til gamlebyen!
Vi fikk prutet og handlet litt forskjellige suvernier. Vi har jo bare visum i 2uker til, så vi må jo sikre at vi får med oss noen suvernier hjem :)

Etter at vi hadde vært i Gamlebyen satt vi i stua hos jentene, med julemusikk på fullguffe. Kristine var fortsatt i det kreative hjørnet fra i går, og fortsatte med å lage julepynt. Hun har nå pyntet rommet til henne og Hanne, og det har nå blitt veldig koselig!
Hanne og Kristine prøver alt for å komme i julestemning. Så de startet dagen med å se på en episode av "The julekalender" og har i løpet av dagen sett Jul i blåfjell, Olsenbanden jr og Julekongen. Det er viktig med mye påfyll for julestemningen forsvinner fort når man går ut døren. I dag var det kjempe varmt ute og solen skinte. Noe som er litt uvanelig for oss i desember, men vi nyter varmen! :)

Benjamin og Stian fikk oppleve Ortodokse jøder som "demonstrerte" i gatene, for første gang i dag. Rett overfor der Hanne og Kristine bor, er det et ortodoksområde. Vær lørdag er de nemlig ute i gatene og lager et voldsomt leven. De prøver å stoppe alle bilene som kommer, for de mener det er synd å kjøre på sabbaten. Guttene syntes dette var veldig spennende og morsomt å se på, og sto der lenge.
Det er aldri kjedelig her i midtøsten! :)




Hanne og Kristines julekalender! :) 

Julepynt på rommet! 
Vi fikk tak i sjokoladekalender på julemarkedet i dag. Hurra! :) 

God 1.Desember! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar