Team Midtøsten

Team Midtøsten
Team Midtøsten

lørdag 15. desember 2012

Settlers

Nå har vi vært her nede i en måned, og dagene bare flyr avgårde. Det føles ut som om vi kom hit i forige uke. Vi stor koser oss, og nå rundt denne tiden prøver vi å få litt julestemning! :)
Her kommer en liten oppsumering av denne uken:

Tirsdag: 
På tirsdag hadde Hanne og jeg hebraisk time på morran. Det er veldig gøy. Læreren vår er full av humor, og ganske flink til å lære bort. Vi kan nå hele det hebraiske alfabetet, og vi kan lese på hebraisk. (Stolt!) Etter hebraisk timen, reiste vi videre for å besøke en eldre dame. Vi skulle hjelpe hun litt hjemme, og være litt sammen med henne. Det er ikke så ofte hun får besøk. Vi hadde fått beskjed om at vi skulle ringe damen da vi hadde gått av bussen, og så skulle hun komme å møte oss. Da vi hadde gått av bussen ringte jeg til damen, damen tok telefonen og bablet i vei på hebraisk eller et annet språk. Jeg skjønte ingen ting, og prøvde å fortelle at vi kom fra Machase og at jeg bare snakket engelsk. Damen skjønte ordet Machase, men ikke noe annet, og fortsatte å snakke på hebraisk og så la hun på. Da stod vi der, i en gate ved et buss stopp. Vi var ikke helt sikkre på om vi hadde gått av på riktig plass og vi ante ikke hva damen hadde sagt på telefonen. Vi bestemte oss for å se så forvirret ut som vi bare klarte, og håpet på at damen skulle komme å skjønne at det var oss hun skulle ha besøk av.
Det funket! Damen kom, og skjønte at det var oss. Vi ble med damen inn, og det viste seg at hun ikke kunne engelsk, og vi kunne bare noen få ord på hebraisk. Dette var en morsom og krevende ettermiddag, men vi fikk gjort alt vi skulle på tross av språk problemene! :)

Onsdagen: 
På onsdag skulle vi egentlig besøke flere gamle folk, men de var blitt syke. Så da hjalp vi ei dame på kontoret. Hun kan heller ikke mye engelsk, men hun kan noen ord så vi klarer oss. Vi begynner også å bli ganske gode på mimeleken, så dette går fint.
På kvelden var vi invitert hjem til Tor Arne. Der spiste vi pizza og Sufkanjot, og så på brudebilder.
Etter dette var det på tide med en runde setlers! Til min store glede :) Det er igrunn ingen av de andre på teamet som er så glade i å spille spill, så jeg ble veldig glad når vi skulle gjøre. Alle var veldig ivrige, og viste stor etusiasme. Etter en god stund med husbygging, veibygging og by bygging, fikk jeg vist de andre hvem som var best og halte inn seieren! :)


Vi var på kafe, og de har verdens beste kakao! :) 



Setlers hos Tor Arne
Torsdag: 
Vær torsdag er vi med å deler ut mat og klær. Machase har et rom hvor de har masse klær, der kan folk komme å få klær helt gratis. De kan også ta med seg en pose med mat, helt gratis. Det er veldig koselig å være med på dette. Man møter så mange hyggelige folk, og det er ofte de samme som kommer.

Fredag:
På fredagen tok Tor Arne oss med på Holocoust muset. Noen i teamet hadde vært på noe lignede før, og andre ikke. Det var veldig sterkt å gå rundt å se bilder og filmer av det som sjedde under andre verdenskrig. Hanne og jeg jobber jo med mange som har opplevd dette, og da blir det ekstra sterkt.
Det var et veldig fint museum, og fremstillingene var veldig bra.

Da vi kom tilbake fra museumet, bakte vi. Vi satte pepperkake deig, og lagde kokkosmakroner og sjokoladeboller.









Lørdag: 
I dag gikk vi først til gamlebyen. Der så vi klagemuren, og så gikk vi en tur rundt på utsiden av gamlebyen, og fikk sett noen nye plasser.
Når vi kom tilbake var det endelig tid for pepperkakebaking. Vi hadde laget masse pepperkakedeig i går, så vi fikk bakt masse.


Første brett ble litt vel godt stekt, men øvelse gjør mester. De anndre ble veldig gode! :) 





Hanne og Stian lagde pizza



- Kristine






1 kommentar:

  1. Steike så mange inntrykk dere må sitte igjen med. Ønsker dere en velsignet julehøytid videre og Guds fred!

    SvarSlett